Yvonne Esser, yoga en AOT Maarssen
RSS Nieuws
Methode Van Dixhoorn voor Adem- en Ontspanningstherapie
Lid van de Vereniging voor Yogadocenten

Yoga

Yvonne Esser, Yoga en AOT Maarssen
Yoga is een uitnodiging om ons te verbinden met ons innerlijk; met de fysieke, emotionele en mentale aspecten van onszelf. Deze verbinding breng je tot stand door contact te maken met je lichaam. De adem heeft een belangrijke functie in deze.

In de hectiek van het dagelijkse leven is er weinig ruimte voor ontspanning, verdieping en verstilling, voor het ontdekken wie we wezenlijk zijn.
In de oude tradities werd yoga beoefend door mensen, die hun leven wijdden aan het bereiken van een staat van verlichting.  In het Westen zullen er echter niet veel mensen zijn, die aangeven dat ze yoga beoefenen om een staat van verlichting te willen bereiken. De meeste mensen die zich hier aanmelden voor de yogalessen hebben daar andere redenen voor. Veelal is het zo, dat ze hebben gehoord van de positieve effecten, die het beoefenen van yoga kan geven.

Er zijn vele vormen van yoga. Het gaat in mijn yogalessen niet om filosofie of prestatie maar om innerlijke beleving. De eigen ervaring staat voorop, waarbij je leert hoe je makkelijker met jezelf en je omgeving kunt leren omgaan. Voor mij is het belangrijk dat je dingen krijgt aangereikt, die je kunt integreren in je dagelijkse leven. Vanuit rust kun je op een andere wijze in het leven komen te staan, krachtig met beide benen op de grond en met ruimte om te ademen en jezelf te zijn.
Yvonne Esser
Zwanenkamp 913
3607 PX Maarssen
0346-561142